Peter De Smedt

Hoe groot het succes van de Rotterdamse zanger nu is, zo arm was hij vroeger. In een openhartig interview met Party vertelt Lee Towers over zijn jeugd, die vooral getekend werd door financiële zorgen.

Lee woont nu op een mooi appartement met uitzicht op zee, maar verbloemt zijn verleden niet: “Wij hadden thuis niks, er was grote armoede”, zegt hij eerlijk.

“Mijn broers en ik hadden allemaal bijbaantjes: als we vakantie hadden, gingen we met z’n allen samen met onze moeder bij de boer op het land aardbeien en bonen plukken. We leken als familie wel een straaljager, zo hard werkten we”, geeft hij toe.

Het kon ook moeilijk anders, want dat geld was hoognodig om het gezin draaiende te houden. “We kwamen daar niet om te lummelen, we moesten een financiële buffer opbouwen voor thuis. Mijn moeder had daarnaast ook nog twee-drie werkhuizen en ging bij rijkere gezinnen schoonmaken om extra centjes bij te verdienen.”

Lee heeft altijd enorm veel respect gehad voor zijn moeder, die een gezin met zes kinderen had recht te houden. Dat toonde hij door het weinige zakgeld dat hij hier en daar kreeg, aan haar te geven. “Als ik van de buurvrouw een kwartje kreeg omdat ik een boodschapje voor haar had gedaan, gaf ik het aan mijn moeder. Ik ben die situatie nooit vergeten en voel me nog vaak bevoorrecht.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl