Foto: VRT

Samen met haar man Tom Van Landuyt en haar drie dochters woont actrice Angela Schijf in de stad Antwerpen. Het is een bruisende metropool die nooit slaapt. Toch verlangt Angela ernaar om ooit weg te gaan uit die stadsomgeving en elders rustiger te gaan wonen. Daarover zegt ze wat meer in Flair.

Ze is naar eigen zeggen op een punt gekomen dat ze alles opneemt wat er zich in de wereld afspeelt. “Ik let goed op alle heftigheden die op ons afkomen. Doordat ik opgroeiende kinderen heb, denk ik vaak na over de toekomst, onze toekomst én hun toekomst”, vertelt ze.

Naast slechte dingen zijn er ook veel goede dingen die Angela weet te appreciëren. “Ik zie natuurlijk ook mooie kanten. Ik word ouder en ik vind dat heel oké, want ik ben tegelijkertijd nog steeds jong en sterk genoeg om af en toe eens gek te doen”, lacht ze.

Om haar mentale rust te behouden, grijpt ze vaak terug naar alledaagse dingen en de natuur. “Ik kan nog steeds geïnspireerd raken door de dingen om me heen, maar de natuur speelt daar evenzeer een belangrijke rol in.”

Op de vraag of ze dan wel op haar plaats is in de drukte van de Antwerpse binnenstad, antwoordt ze: “Ik zou best de stad uit willen. Er zijn nog geen concrete plannen, maar ik ben daar wel mee bezig. Misschien dat de komende jaren wel wat reuring brengen op dat vlak”, zegt ze besluitvol.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl