Foto: Brunopress.nl

De meeste mensen zijn tegenwoordig zo druk bezig, dat ze door tijdsgebrek soms vergeten stil te staan bij de essentiële vragen des levens. Niet Ferry Doedens. De zanger, presentator en acteur had daar onlangs alle tijd voor, toen hij voor zijn deelname aan ‘Expeditie Robinson: All Stars” opnieuw gedropt werd op een onbewoond eiland. Hij vertelt aan Party over zijn avonturen ver weg van huis.

Bij aanvang van de expeditie werden de mobieltjes van alle deelnemers verzameld. Dat bracht voor Ferry een gevoel van rust met zich mee. “Ik vond het heerlijk om even tot mezelf te komen, zonder alle drukte die anders heerst.”

Hij deed al mee aan een eerdere editie van het programma en wist naar eigen zeggen waar hij aan begon. Al was het toch schrikken van hoe basic het bestaan er precies is.

Wanneer je, op je collega-expeditieleden en wat bananenbomen na, niet veel anders hebt om mee bezig te zijn, gebeurt zelfreflectie bijna automatisch. “Ik kon rustig nadenken over mijn leven. Vragen als: ‘wat wil ik nou eigenlijk?’ kwamen teboven”, vertelt Ferry over zijn gedachtendwalingen.

Al was zijn conclusie op het eiland eerder beperkt. “Als je op een onbewoond eiland zit, denk je uiteraard aan niks anders meer dan eten”, grapt hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl