Foto: VRT

Je kent ze ongetwijfeld van haar rol als Eva van Dongen in de politieserie ‘Flikken Maastricht’. Angela Schijf is een graag geziene actrice, zowel op televisie als op het witte doek. Ze rolde op haar vijftiende in het acteursbestaan en heeft sindsdien al tal van rollen vertolkt. Over haar jeugdjaren  vertelt ze ons wat meer in Flair.

Volwassen vrouwen waren ooit kleine meisjes. Angela was de jongste telg in het gezin Schijf. “Ik was een nakomertje, een blij meisje dat steeds welgezind rondliep”, begint ze haar verhaal.

“Achteraf bekeken was dat ook een beetje de opdracht die ik mezelf toen gaf. Ik heb me dat gedrag aangemeten, als jongste van het gezin vond ik dat ik vrolijkheid moest brengen”, gaat ze verder.

Ze beschouwde het als een missie om iedereen rondom haar blij te maken. De reden daarvoor is simpel volgens Angela. “Dat had vast en zeker met mijn plek in het gezin te maken, die heeft daar een grote invloed op gehad”.

Ze ziet een soortgelijk gedrag bij haar drie dochters, die ze samen heeft met Tom Van Landuyt. “De oudste twee vervallen makkelijk in de moederrol naar hun jongste zusje. Maar die kleine vecht haar weg terug. Dat vind ik leuk om te zien. Ze doet dat beter dan ik destijds”, grapt ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl