Foto: Brunopress.nl

Acteur, zanger en presentator Ferry Doedens werd door de makers van het programma ‘Expeditie Robinson’ gevraagd om deel te nemen aan de All Stars-editie. Zonder twijfelen zei hij toe en werd hij met zijn ervaren collega-avonturiers in Zanzibar op een onbewoond eiland gedropt. Wat hij daar meemaakte, vertelt hij in een interview met Party.

Alweer back to basics, moet Ferry gedacht hebben toen hij voet aan land zette te midden van het grote niets. Hij had zich, op enkele weken McDonalds en pizza schransen na, niet echt voorbereid op zijn tweede deelname.

“Ik ging naar de sportschool en at veel vettige dingen”, zegt hij daarover. “Ik wou mijn vetpercentage wat opkrikken om mijn lichaam voor te bereiden op de honger die ging komen.”

Dat Ferry een grote appetijt ontwikkeld had tijdens zijn deelname, bewees hij in de gevreesde eetproef. Er werden hem zes lokale delicatessen voorgeschoteld, de één nog goorder dan de andere. Zo dronk hij koeienbloed en at hij een geitentestikel op.

“Ik had heel erg honger, laten we het daar op houden”, vertelt hij met een glimlach. “Het was werkelijk een zesgangendiner dat je snel zou willen vergeten. Doorgaans ben ik best kieskeurig wat eten betreft, maar op het eiland heb ik gewoon een knop omgezet”, zegt hij over zijn avontuur.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl