Foto: Brunopress.nl

Lange rijen om in te checken op Schiphol, het was dinsdagochtend niet anders. En eens binnen was het alweer aanschuiven, deze keer om een koffie te bemachtigen. Het was Georgina Verbaan die deze problematiek aan de kaak stelde op Twitter. Een onschuldig bericht denk je dan, maar Georgina kreeg bakken kritiek over zich heen. Kritiek omdat Georgina en het vliegtuig nam.

Neem nu deze tweet van Marianne: “Huh? Wat doe jij nou op Schiphol? Heeeuuul slecht voor het milieu hè vliegen!!” schrijft zij op Twitter. Nou, dan is de reactie van René net iets minder beschaafd: “Wauw, een grote bek geven aan iedereen die teveel CO2 verbruikt en zelf gaat ze vliegen??? Dit is echt de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet. Als je niet weet wat het betekent, gebruik vriendje google maar. Dan kom je erachter wat ik bedoel.”

Jolan had een vraag voor Georgina: “De “klimaatmars” ging vlotter he . Wat doe je eigenlijk op Schiphol? Niet eten van vlees, en zelf gezellig vliegen 🤔 #klimaathysterie”, schreef hij.

De kritiek heeft Georgina te danken aan haar eerdere uitlatingen. “Hypocriete Georgina Verbaan. Iedereen op de vingers tikken of schuldgevoel aanpraten als ze co2 uitstoten. Daarom eet mw geen vlees, koopt vintage, leeft zo minimalistisch mogelijk, loopt de klimaatmars en is WWF ranger.  Maar ze is ook dol op vliegen…”, reageert een boze Daniëlle op Twitter.

Nou, mag Georgina dan helemaal niet meer vliegen? Ja toch! En zo denkt zij er ook over. Verbaan had namelijk een goede reden om het vliegtuig te nemen: “Ik ga naar de bruiloft van mijn broer. Laat me met rust”, reageerde Georgina op het bericht van Daniëlle.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl