Foto: Peter De Smedt

Het is ondertussen tweeënhalf jaar geleden dat Jan Smit aan de alarmbel trok. Hij annuleerde al zijn optredens. Het ging niet meer… De Volendamse zanger getuigt over die akelige periode in het Vlaamse Primo: “Ik kon helemaal niets meer…”

“Het was november 2019 en ik kon hé-le-maal niets meer!” getuigt Jan Smit in Primo. “Mijn manager was de eerste die ik verwittigde en hij greep onmiddellijk in: alles werd gecanceld.” De zanger besefte wat hem te doen stond…

“Ik ben naar mijn huisdokter gestapt en die stuurde me naar een kliniek in Spanje. Daar is mijn herstelproces begonnen.” Maar is Jan Smit wel volledig de oude?

“We zijn nu bijna 2,5 jaar verder en pas nu kan ik zeggen dat ik hersteld ben. Of dat hoop ik tenminste toch”, klinkt het voorzichtig bij Jan Smit. De zanger beseft maar al te goed dat dit in heel bijzondere periode is…

“Door corona werd ik nog niet echt geconfronteerd met de werkelijkheid. Pas nu gaat alles weer open en mag alles weer. Nu pas gaan we zien of alles wat ik me heb voorgenomen in de praktijk ook uitvoerbaar blijkt te zijn. Een hele uitdaging”, geeft Jan Smit toe in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl