Foto: Peter De Smedt

Nu Miguel Wiels niet langer liedjes voor K3 schrijft, kan hij zich één en ander veroorloven. Afgelopen week hing de componist de vuile was van K3 buiten, dat deed hij in het programma Humberto.

Miguel Wiels schreef maar liefst 248 liedjes voor het muzikale trio, hij trok ook vaak met de meiden op. “Ik was er van in de beginperiode bij, ik heb zelfs de auditie van Karen, Kristel en Kathleen meegemaakt”, vertelt een enthousiaste Miguel Wiels. Die vertelde meteen over een traditie.

“Na het werk in de studio gingen wij altijd naar een Grieks restaurant. K3, dat waren toen 3 prinsesjes. Die dronken en rookten niet en dan zie je op deze foto een pakje Marlboro liggen”, lacht Miguel men een foto toont uit die goede oude tijd. Dat K3 Miguel Wiels veel geld opgeleverd heeft, is geen geheim. Maar de start van K3 was niet meteen een succes. Met ‘Heyah Mama’ deed K3 in het voorjaar van 1999 mee aan de voorronde van het Eurovisie Songfestival. “De jury kraakte K3 tot onder de grond af, K3 eindigde op de laatste plaats en dat zorgde ervoor dat het publiek sympathie voor de meisjes kreeg. Eén dag na de uitzending waren we gelanceerd”, lacht Miguel Wiels bij Humberto.

En al de rest is geschiedenis: ‘Heyah Mama’ zou dé Belgische hit van 1999 worden en alles was K3 aanraakte veranderde de eerstvolgende jaren in goud.
Ondertussen is het allemaal wel wat minder, maar ruim 23 jaar na de start blijft K3 populair.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl