Foto: Wessel de Groot / SBS6

Er is al heel wat gezegd en geschreven over ‘Chateau Bijstand’, het SBS6-programma waarin De Meilandjes de uitdaging aan gaan om een maand lang op bijstandsniveau te leven. Martien, Erica, Maxime, Claire, baby Vivé en natuurlijk de twee honden, verruilden hun chique woning in Noordwijk voor een doorsnee huurhuis.

Chateau Bijstand begint met het inleveren van alles wat bij het normale leven van de familie Meiland hoort, zoals bankpasjes, auto’s, laptops en mobiele telefoons. De familie krijgt een klein bedrag voor de inrichting van hun nieuwe huisje én voor de aanschaf van een derdehands auto. Vervolgens moeten ze gedurende een maand leven van een zeer beperkt budget.

Dat budget is niet alleen voor de dagelijkse boodschappen: ze worden ook geconfronteerd met situaties waar normale gezinnen in de bijstand ook mee te maken krijgen. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een (kinder)feestje voor weinig geld?

Dat de maand in ‘Chateau Bijstand’ niet makkelijk zou worden, dat wisten De Meilandjes uiteraard wel. Het zijn echt niet alleen de moeilijke leefomstandigheden, de familie krijgt momenteel ook bakken kritiek op hun gedrag in het programma. En die kritiek heeft ook Maxime Meiland gelezen.

“Ik zie zoveel negatieve artikelen van de media voorbij komen over ‘Chateau Bijstand”, schrijft Maxime op Instagram. “Deze artikelen zijn gebaseerd op 1,3 of hooguit 3 negatieve tweets”, schrijft Maxime op Instagram. “Maar lieve mensen, hoe jullie hier allemaal op reageren, verwarmt mijn hart”, gaat Maxime verder. “Jullie blijven zo positief en gezellig en zijn zo legger tegen de keer in over al dat gezeik. I love it”, besluit Maxime Meiland met veel hartjes.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl