Foto: Brunopress.nl

Het is al bijna tien jaar gelden dat Maureen du Toit werd ontslagen bij ‘Hart Van Nederland’. Sindsdien hebben we Maureen amper nog op televisie zien verschijnen en moet de voormalige presentatrice ook wel bekennen dat ze tv erg mist. Maar ze is nog altijd een bezige bij en zit niet stil.

“Volgende maand komt mijn hondenkookboek ‘Happy Hond’ uit. Daar ben ik vaak mee bezig geweest. Ik moest een hoop koken, bakken en schrijven. Ik heb ook meegedaan aan ‘De Alleskunner VIPS’ en ik geef al jaren presentatie en mediatrainingen en yogales”, vertelt ze in Weekend.

Door deel te nemen aan ‘De Alleskunner’ werd het gemis naar televisie nog net iets groter. “Ik miste het vooral om met z’n allen iets te maken. Ik vond het superleuk om weer dingen te doen en tv te maken. Maar ik wil niet per se elke dag op tv. Tenzij er iets heel leuks voorbijkomt. Ik kan alleen niet zo snel bedenken wat.”

Ondanks dat het al tien jaar geleden is dat Maureen ‘Hart van Nederland’ heeft gepresenteerd, spreekt ze haar collega’s nog altijd. “Als het kan, gaan we lekker met z’n allen uit eten. En we zoomen ook vaak.”

Du Toit mag dan wel minder op televisie te zien zijn, en meer met andere dingen bezig zijn. Toch voelt ze zich de gelukkigste vrouw van Nederland. En dat heeft ze vooral te danken aan haar partner Jeroen met wie ze al 8 jaar samen is. “Ik kan gewoon mezelf zijn bij hem en hij ook. We kunnen allebei de dingen doen die we leuk vinden en we vinden elkaar altijd weer.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl