Foto: Brunopress.nl

We worden geboren, dan leven we, en dan sterven we. Natuurlijk wilt iedereen het middelste deel zo lang mogelijk rekken. Zo ook Bas Muijs. De Nederlandse acteur en vader van drie kreeg in december 2021 een zware hartaanval. In Party doet hij zijn verhaal: over wat hij meemaakte en hoe je de signalen kunt herkennen.

Bas reed op een avond voor zijn gezin naar de supermarkt. Onderweg kreeg hij een branderig gevoel in zijn borstkas. Dat is een eerste teken dat er iets niet pluis is, maar Bas legde het naast zich neer en ging verder met eten scoren voor zijn gezin. De daaropvolgende nacht ging hij naar bed, maar werd badend in het zweet wakker. Het voelde naar zijn zeggen aan ‘alsof er een vuur in zijn lichaam brandde’. In het ziekenhuis kreeg hij het slechte nieuws te horen: hij had een hartaanval gehad.

Zijn hele familie was uitermate bezorgd om hem, maar kon niet op bezoek komen door de geldende coronamaatregelen. “Dat was best een eenzame periode”, aldus Bas. “Ik lag vaak alleen in mijn ziekenhuisbed te huilen. Ook mijn revalidatie kon ik niet thuis doorbrengen. Mijn kinderen lopen school en ik mocht absoluut geen corona krijgen, want dan kon het zomaar toch nog fout lopen. De eerste vier weken na de ingreep aan mijn hart bracht ik dus bij mijn ouders door.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl