Foto: VTM

Jan Smit herstelde de afgelopen 2,5 jaar van een burn-out. De zanger verloor zijn plezier in de job en drukte de pauzeknop in toen hij voelde dat het niet meer ging.

Jan voelde een constante druk om te presteren en legde zichzelf ook nog eens veel druk op. Een single die niet meteen op nummer 1 binnenkwam, dat was voor Jan niet meer aanvaardbaar. Jan moest zelf toegeven dat hij 23 nummer 1-hits en 75 gouden platen als heel normaal begon te beschouwen.

“Het moest voor mij altijd beter, het werd bijna een obsessie. En dat begon ik ook naar mijn voetballende zoon Senn te projecteren. En dat was niet meer ok”, zegt Jan in Primo en schrijft Story.

Het was Jans vrouw Liza die haar man halt toeroep dat het zo niet langer kon. “Toen ik mijn zoon druk begon op te leggen dat hij goed moest voetballen en moest presteren zodat hij met de selectie van Volendam kon meetrainen vond mijn vrouw het genoeg geweest.”

“Ze zei: ‘Jan, doe eens normaal man! Dat kind wil gewoon voetballen. Plezier maken. Jij wil altijd de beste zijn, tot daar aan toe, maar laat dat kind gewoon en met rust.’ En ze had gelijk. Ze heeft mijn ogen geopend.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl