Foto: William Rutten

Antwerpen-stad wordt al enkele jaren opgefleurd door het acteurskoppel Angela Schijf en Tom Van Landuyt. De twee wonen er al enige tijd met hun drie dochters. Al zullen ingeleefde televisiekijkers haar vooral kennen als de Maastrichtse flik Eva van Dongen in de serie “Flikken Maastricht”. Over die rol had ze een leuke anekdote in Flair.

Haar grootste shock was toen de reeks de zogenaamde ‘Flikken-dagen’ organiseerden. Dat er wel een opkomst van mensen zou zijn, had ze wel verwacht. Maar toen zij en haar collega’s de binnenstad betraden, was het er een heksenketel.

“Het was bijna niet te beschrijven. Tijdens de ‘Flikken-dagen’ waren er op een bepaald moment gewoon 150.000 mensen op de been om óns te zien. Waar slaat dat op?”, vraagt ze zich lachend af.

Ze heeft niets dan lovende woorden voor de serie. “Dat is echt een heel apart hoofdstuk in mijn leven, de kijkers zijn zó dedictated. Ik vind dat fantastisch”, zegt de 42-jarige actrice.

Door haar werk in de serie gaan mensen vaak op zoek naar andere projecten waar ze in meespeelt. “Sommige mensen komen door Flikken bij mijn andere werk terecht, en die zitten dan ineens in de zaal bij een toneelstuk. Heel schattig vind ik dat. Ik ben zelf tamelijk breed georiënteerd en ik vind het erg fijn als dat óók wordt gezien”, besluit Angela.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl