Foto: William Rutten

De Nederlands-Belgische actrice Angela Schijf staat al sinds haar vijftiende in de spotlights. Ze speelt in ‘Flikken Maastricht’ de rol van Eva van Dongen en was daarvoor te zien als Kim Verduyn in de soapserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. In een interview met Flair vertelt ze over haar leven als actrice.

Zelf staat ze liever niet te veel in de belangstelling. Daarnaast houdt ze haar werk en privéleven strikt gescheiden. Als haar collega’s na een draaidag samen uit eten gaan, keert ze terug naar haar hotelkamer of naar huis. Ze houdt van stilte en even tot zichzelf komen.

Best begrijpelijk als je een hele dag op een set staat met tientallen, soms honderden mensen rond je. Toch stelt ze zich daar zelf af en toe wel vragen bij.

“Maar ja, is dat ook niet een beetje vreemd van mij? Ik vind die mensen superlief, maar heb het ook echt heel erg nodig om alleen te kunnen zijn. Ik ben graag op mezelf of met mijn gezin, dat is al heel lang zo”, biecht ze eerlijk op.

Soms denkt ze dat ze haar collega’s dan tekort doet. “Ik denk weleens: je kunt best een keertje gezellig meegaan, maar dat gebeurt zelden of nooit”, bekent ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl