Foto: William Rutten/SBS6

Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer deelde vrijdag een verhaal van Rachel Hazes. De weduwe van André Hazes blikt terug op haar trouwdag vandaag 31 jaar geleden.

Als de meest betrouwbare factchecker ooit besloot Yvonne Coldeweijer even haar bronnen te raadplegen. Zij vond een artikel terug van 14 augustus 2003 dat op Trouw.nl staat. “Volkszanger André Hazes (52) gaat scheiden van zijn vrouw Rachel (33). Dat heeft een woordvoerder van het productiebedrijf van de artiest gisteren gezegd. De twee echtelieden waren ruim twaalf jaar getrouwd”, schreef Trouw op 14 augustus 2003.

‘Even tellen’ moet Yvonne Coldeweijer gedacht hebben. 14 augustus 2003 – 12 jaar is 14 augustus 1991. Volgens het artikel op Trouw.nl moeten Rachel en André dus eerder al getrouwd zijn, maar dat klopt niet.

Het oude artikel op Trouw.nl klopt niet, net zoals de bewering van Yvonne dat Rachel aan geheugenverlies zou lijden. Een kleine zoektocht op ‘Andre Hazes 14 oktober 1991’ levert een pak hits op, Yvonne had toch net iets meer kunnen doen dan de eerste de beste link aan te klikken die dan nog eens foutieve informatie opleverde?

Maar hé, lachen met anderen en zeker met Rachel is toch stukken makkelijker?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl