Foto: RVD - Arenda Oomen

Drugscrimineel Piet W is gearresteerd. Wie? Hoor ik u al denken. Piet W had jarenlang een connectie met koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Maar of dat een echt goede connectie was, dat betwijfelen we.

Piet werd onlangs aangehouden op Aruba en wordt nu uitgeleverd aan Nederland waar hij zijn straf zal uitzitten. Op zich een drugszaak zoals vele andere zaken, met het enige verschil dat hij erg graag opschepte met zijn foto met het vorstenpaar.

Een foto die werd gemaakt na de finale van het WK Voetbal in 2010. Piet en het vorstenpaar zaten in dezelfde tribune en na de wedstrijd zag de man zijn kans schoon om een kiekje te maken met de twee. Een foto die hij daarna nog vaak zou misbruiken.

“Die foto had hij bij zich en liet hij altijd aan anderen zien. Om te laten zien: kijk eens in welke kringen ik omga. Mij kan je vertrouwen. Ik heb connecties tot aan de hoogste regionen”, vertellen misdaadjournalisten Harry Lensink en Marian Husken in ‘De Willem Podcast’ en Story.

En dat is behoorlijk gênant voor Maxima en Willem-Alexander. Al hoeven zij nu niks meer te vrezen. Nu Piet W. is opgepakt kan hij niet meer met het kiekje opscheppen in het criminele milieu. De komende duizend dagen (of misschien worden het er zelfs meer) mag hij zijn straf gaan uitzitten in de gevangenis. En misschien krijgt hij daar wel de kans om nog eens met de foto te zwaaien.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl