Foto: RVD - Arenda Oomen

Er is opnieuw onvrede ontstaan door enkele markante beslissingen van koning Willem-Alexander. Nochtans probeerde de koning door zijn beslissing net zijn goede inborst te tonen…  Wat is er aan de hand?

Het gaat allemaal over de opvang van 32 Oekraïense vluchtelingen in Kasteel Het Oude Loo. Niet iedereen is tevreden met de komst van die vluchtelingen. Maar wat dan met die geweerschoten?

Story schrijft dat er onvrede heerst bij de omwonenden. In normale tijden is het park minstens twee maanden per jaar open voor bezoekers, maar dat is nu niet het geval. Omwille van de privacy van de vluchtelingen, wordt geopperd. Maar klopt dat wel?

“Er zit een complete slotgracht om het kasteel heen. Dan heb je toch al meer privacy dan wanneer je bijvoorbeeld in een rijtjeshuis woont, zoals ik?” oppert iemand in Story. Al is er nog een ander probleem…

Koning Willem-Alexander gebruikt Het Oude Loo traditiegetrouw als jachtterrein in het najaar. Story oppert dat hij dan best op voorhand even de vluchtelingen op de hoogte brengt, anders dreigt er paniek, beweert Story.

“Het is namelijk niet uit te sluiten dat bij hen paniek uitbreekt als uit het niets geweerschoten klinken”, schrijft Story. Het gaat immers om vluchtelingen die de oorlog in Oekraïne ontvlucht zijn.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl