Foto: Play4

Monique Westenberg heeft na de première van de docureeks over André Hazes op Videoland een opvallend bericht op haar sociale media geplaatst. Daarin steekt zij haar bewondering voor André onder stoelen noch banken.

“Naast de vader van mijn zoon, is ook mijn broer de strijd aangegaan tegen zijn verslavingen en is nu vier jaar sober”, schrijft Monique Westenberg op Instagram. “Ik ben ontzettend trots op deze twee belangrijke mannen in mijn leven. Het is ongelofelijk zwaar om de mensen van wie je zielsveel houdt zo te zien lijden en toe te kijken hoe ze zichzelf en de mensen om zich heen langzaam slopen”, schrijft Monique.

“De stap zetten om toe te geven is één, de strijd aangaan is twee, maar om daarna de “boze wereld” weer in te stappen en het vol te houden is het zwaarst. Het is niet alleen het stoppen met hetgeen waar je verslaafd aan bent, het is een nieuw leven creëren waarin het makkelijker voor je moet worden niet weer te gaan drinken/gebruiken. De triggers niet op te zoeken en aan jezelf blijven werken totdat je geheeld bent. En dat kan levenslang zijn”, weet Monique.

“Als zus en als partner (ook alle respect voor mijn schoonzus Jerney), was het vaak zwaar kan ik je vertellen en ik ben blij dat het nu allemaal naar buiten is zodat erover gesproken kan worden en er hopelijk nog meer mensen geholpen kunnen/willen worden”, gaat Monique verder.

“Al jullie berichtjes van de afgelopen dagen zijn overweldigend. Ik ben er echt door geraakt. Jullie open- en eerlijkheid worden enorm gewaardeerd. Vrouwen die aangeven door de docu bereid te zijn anders naar zichzelf en hun (ex) partners te willen kijken, is voor mij het mooiste compliment! Vanuit liefde ipv uit ego, om het op deze manier fijner te maken voor hunzelf maar bovenal voor hun kinderen.”

“We hebben allemaal onze shit in het leven en het gras is echt nergens groener. Maar kap nou eens met oordelen over anderen, kap met die ego’s voorop te stellen. We komen allemaal op elkaars pad om te leren, onze ziel te laten groeien. Omarm die struggle en wees lief voor elkaar! Dat maakt je vanbinnen ook zo veel mooier”, besluit Monique op Instagram.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl