RVD

Prinses Ariane vierde op 10 april haar zeventiende verjaardag en dat betekende meteen ook dat onze jongste prinses een opvallende brief in de bus kreeg…

Ariane studeert in Italië en voor de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima was het de eerste verjaardag die ze alleen doorbracht, zonder haar ouders of zussen. Maar wél zat er een opvallende brief in de bus. Moet prinses Ariane het leger in?

Op de deurmat van Paleis Huis ten Bosch viel onlangs een bijzondere brief voor prinses Ariane. Als 17-jarige krijgt zij immers de Dienstplichtbrief van Defensie toegestuurd. Moet Ariane toetreden tot het leger?

“In deze zogenoemde Dienstplichtbrief staat dat degene die de brief ontvangt, kan worden opgeroepen wanneer er een oorlog dreigt”, lezen we op Blauw Bloed. Maar aangezien de opkomstplicht is opgeschort sinds 1997 hoef je daar in principe niets mee te doen. Al speelt er iets anders mee…

“Dat betekent dat dienstplichtigen niet meer worden opgeroepen, maar de regering en het parlement daar wel toe kunnen besluiten in uitzonderlijke situaties”, klinkt het op Blauw Bloed. 

Zonder escalatie van de conflicten die momenteel woedden in de wereld, moet Ariana dus níet het leger in, al zijn er stemmen die aanraden dat onze Oranjes toch beter het leger zouden ingaan, net als veel andere prinsen en prinsessen. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl