Tijdens een recent bezoek aan België onthulde koningin Máxima dat het leven in Nederland toch even wennen was voor haar.

Net voor haar verloving met Willem-Alexander publiek werd gemaakt, woonde Máxima een jaar in Brussel. De reden was duidelijk…

Willem-Alexander en Máxima wilden in alle rust en anonimiteit ontdekken hoe diep hun liefde voor elkaar was, maar in Nederland zou dat door alle aandacht niet lukken. En telkens heen en weer reizen naar New York waar Máxima bij de Deutsche Bank werkte was natuurlijk evenmin praktisch.

In Brussel leerde Máxima niet alleen Willem-Alexander beter kennen, maar volgde ze ook een taalbad Nederlands en leerde ze wat het inhield om een koninklijke functie uit te oefenen. Al was er ook een groot verschil tussen België en Nederland…

Máxima koestert haar Brusselse periode als een mooi jaar waaraan ze veel vrienden overhield, lezen we in Het Laatste Nieuws. En wat ze zeker kon waarderen waren de grote (zaken)lunches. “Het broodje kaas in Nederland was even wennen”, lezen we in de Belgische krant.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl