Peter De Smedt

Het zijn turbulente tijden in de Nederlandse showbizzwereld. Het ene schandaal na het andere lijkt zich te manifesteren en daar heeft de Rotterdamse zanger Lee Towers een uitgesproken mening over. Die vertelde hij onlangs aan Party.

Marco Borsato, Ali B, Danny de Munk: allemaal topnamen uit de Nederlandse muziekindustrie. Ondanks hun publieke leven en de voorbeeldfunctie die daarmee gepaard zou moeten gaan, kwamen ze afgelopen jaar in een mediastorm rond grensoverschrijdend gedrag terecht.

Lee Towers heeft tijdens zijn carrière zelf vaak oneerbare voorstellen gekregen, maar wist verleidsters steeds af te wimpelen. “Als ze te kort kwamen, stuurde ik hen weg. Ik was op dat vlak soms zelfs een onbehouwen hork”, vertelt hij lachend.

Dat zijn mannelijke collega’s volgens de recente geruchten wel hun boekje te buiten zijn gegaan, daar kan Towers niet bij. Hij behoudt zich voorlopig enige terughoudendheid, omdat je volgens hem pas schuldig bent als een rechtbank zich over de kwestie uitgesproken heeft.

“Als het waar is, dan heb ik er geen woorden voor”, zegt Lee. “Dan geldt: wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Maar ik leef ook mee met de partners en gezinnen van de betrokkenen, die krijgen nu alle bagger uit de pers over zich heen. Ik ga voorlopig wachten wat de rechtbank oordeelt, voordat ik er meer over kan zeggen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl