Foto: DPG Media

Even voor een fotoshoot naar Zanzibar? Moet vandaag kunnen, klimaatdoelstellingen of niet. Floris Van Bommel trok een tijdje geleden samen met Katja Schuurman naar Zanzibar voor een fotoshoot. Aan de outfits van Katja en Floris valt weinig op te merken, maar aan de twee kindjes op de foto wel. Terwijl Katja en Floris piekfijn uitgedost zijn, staan er twee kindjes op de foto die zelfs geen schoenen hebben en daar stoort Twitter zich duidelijk aan. “Katja Schuurman en Floris van Bommel maken reclame voor sandalen naast kindjes zonder schoenen in Zanzibar. What a time to be alive”, schrijft stylist Nienke op Twitter. “Voor de goede orde, het gaat er niet om of dit rijke of arme kindjes zijn. Waar het me om gaat is dat een westers merk dat knetterdure schoenen verkoopt dít beeld kiest voor zijn reclamecampagne. Als je niet ziet wat daar discutabel aan is, kan ik je echt niet verder helpen”, gaat Nienke verder.

En toch is niet iedereen het eens met de kritiek. “Er is geen hond in Zanzibar die op dit soort van Bommel schoenen loopt, Zanzibar is een grote zandbak, kids hebben er overigens schoenen (is niet zo’n arm land) maar spelen graag buiten in het zand op blote voeten of slippers die er vrijwel niets kosten..”, lezen we op Twitter.

“Hallo.. Is toch wel aardig dat ze samen met het productie personeel op de foto gaan.  Even die kindjes in het zonnetje zetten. ”, grapt iemand. Tenminste, wij hopen dat het om een grap gaat.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl