William Rutten / SBS6

Wij gaan niet oordelen over de schuld of onschuld van Johnny de Mol. De presentator werd de afgelopen tijd meermaals beschuldigd van allerlei zaken en probeerde ondanks de zware druk op zijn schouders zijn werk toch nog professioneel uit te voeren. De meest recente klacht – een anonieme trouwens – is de zoveelste harde klap in zijn gezicht.

Alleen een rechtbank kan uitspraak doen in de verschillende zaken en om zichzelf zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden, heeft Johnny de Mol besloten om even te stoppen met de presentatie van zijn talkshow HLF8. Een best wel ingrijpende beslissing, niet alleen voor Johnny de Mol zelf trouwens.

Een heel team moet straks met een andere presentator of presentatrice gaan samenwerken en dat zal best wel wennen zijn. Nu is Johnny eerder ook al wel een paar keer vervangen, maar dit is toch weer wat anders dan iemand die ziek is voor één of meerdere dagen vervangen.

HLF8 staat in primetime geprogrammeerd en de vervanger van Johnny krijgt ook best een zware last op de schouders. Dat Johnny de Mol zelf besloten heeft om er tijdelijk mee te kappen, dwingt respect af. Sommigen vinden dit misschien een niet meer dan logische beslissing, maar dat is het niet. Ook Johnny de Mol moet voor zijn centen werken. En dan mag je nog van rijke afkomst zijn, ook Johnny is een mens zoals u en ik. Een man met gevoelens, met een eergevoel en met een geweten.

Stel dat de beschuldigingen bewezen zouden worden, dan is het einde carrière. Maar wat als de beschuldigingen niet bewezen worden? Dan blijven deze beschuldigingen hem en zijn omgeving zijn hele leven lang achtervolgen. Er zullen altijd wel mensen zijn dit dit verhaal weer oprakelen. Neen, niemand die jaloers moet zijn en in de schoenen van Johnny de Mol wil staan. Zeker nu niet.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl