Foto: Brunopress.nl

Te gek voor woorden: Instagram blokkeerde de account van de hond van Janny van der Heijden. Janny, eerder nog als jurylid te zien in het programma ‘Heel Holland Bakt’ heeft een prachtige hond Nhaan.

Nhaan heeft een eigen Instagramaccount zoals wel meer honden die hebben, maar nu valt Instagram toch wel over het feit dat de hond geen 13 jaar is. In de algemene voorwaarden van Instagram staat dat je minstens 13 moet zijn om een account te kunnen aanmaken. Dat is Nhaan niet, Janny heeft destijds namelijk héél eerlijk de geboortedatum van haar hondje ingegeven.

“Je bent mogelijk niet oud genoeg om Instagram te gebruiken. We schakelen je account binnen 30 dagen uit als je niet kunt bevestigen dat je ten minste 13 jaar oud bent. Na deze periode kan je account niet meer worden hersteld”, die tekst kreeg Nhaan doorgestuurd.

Janni is er het hart van in. “Gekker wordt het niet! Nhaans account is geblokkeerd omdat ze nog geen 13 is. Bij bezwaar maken moet ID worden meegestuurd… en na 30 dagen wordt account verwijderd”, schrijft een duidelijk emotionele Janni op Instagram.

Via de sociale media krijgt Janni nu allerlei tips: ‘Geef je eigen geboortedatum in’, ‘Stuur hen gewoon een foto van de hond met de leeftijd erbij’ of ‘Maak een nieuwe account en geef jouw leeftijd in’.  Hoe dan ook kan de beslissing op weinig begrip van de volgers van Janni en Nhaan rekenen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl