Foto: VRT

Het gaat niet goed met Marco Borsato. Intimi van de zanger maken zich zorgen om hem en vertellen dat hij een volledig ander mens is geworden. Maar nu wordt wel héél duidelijk dat in de zaak-Borsato nog méér slachtoffers zijn gevallen…

Zoon Luca Borsato komt met een even openhartige als pijnlijke onthulling op Instagram. Het is duidelijk dat ook de kinderen van Marco Borsato slachtoffer zijn in deze zaak…

Natuurlijk een heel ander soort slachtoffer dan de vrouwen die aangifte hebben gedaan tegen de zanger, maar de openhartige woorden van zoon Luca maken eens te meer duidelijk hoe groot de impact ook op hen is geweest…

“Lieve mensen, al langere tijd ben ik op een zoektocht naar mijzelf, wie ik wil zijn en wat mijn passie is. Veel antwoorden vond ik ruim drie jaar geleden in het schrijven van mijn eigen muziek”, schrijft Luca Borsato op Instagram.

“Na verloop van tijd vormde zich een team en werden er plannen opgesteld om met deze muziek naar buiten te treden. Helaas werden deze plannen door de omstandigheden abrupt stopgezet”, vervolgt Luca zijn verhaal.

“Waar ik mij er zeker bewust van ben dat het hebben van een bekende naam een privilege kan zijn, heb ik de afgelopen jaren ervaren wat de gevolgen zijn wanneer het roer omslaat.”

“Samenwerkingen omtrent mijn muziek kwamen stil te liggen en vielen uiteen. Zowel haatcomments als doodsbedreigingen zijn mij vandaag dag niet meer vreemd. En hoe graag ik mijzelf ook zou willen losbreken van iets waar ik los van sta, lijkt hier geen mogelijkheid toe”, aldus een openhartige Marco Borsato.

“Ik benoem dit absoluut niet voor medelijden of aandacht, maar omdat ik weet dat stilte daar niks aan zal veranderen. Ik wil mij niet langer verschuilen, omdat dat nou eenmaal ‘het beste voor de huidige situatie is’. Ik wil ontsnappen aan verwachtingspatronen en de angst voor negativiteit”, aldus Luca Borsato op Instagram.

“Dit is waarom ik met vreugde in mijn hart dan ook eindelijk ga verkondigen dat ik mijn muziek uit ga brengen. Zonder label, zonder managers, zonder foto- of videograven, zonder mediateam.”

“Slechts ikzelf met de steun van mijn twee beste vrienden en mede-muzikanten, zoals het drie jaar geleden is begonnen.” Al beseft Luca dat dit indruist tegen álle advies die hij heeft gekregen…

“Ook al gaat dit alles tegen ieder advies in, kan ik niet langer stilstaan. Ik ben mijn eigen persoon, met mijn eigen verhaal en eigen geluid. Dit is waarmee ik naar buiten wil treden en waarom ik mij genoodzaakt voel om met dit statement te beginnen.“

“Voorlopig zal ik de media niet verder te woord staan om uitspraken te doen omtrent de huidige situatie en leg ik de focus op mijn muziek.”

“Ik weet niet hoe het allemaal uit zal gaan pakken, maar ik kan niet wachten om de nummers nu eindelijk met de wereld te kunnen delen”, besluit Luca Borsato op Instagram.

Ook Jada Borsato liet eerder al weten zwaar te lijden onder de zaak van grensoverschrijdend gedrag waarin haar vader verwikkeld is. Jada heeft een duidelijke mening over ontrouw…

“Ik heb bij andere mensen om mij heen gezien, bijvoorbeeld mijn ouders, wat vreemdgaan kan doen en hoeveel het kapot kan maken”, klonk het veelzeggend bij Jada Borsato in #SpillTheTea van Teenmag.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl