Foto: Brunopress.nl

Hij nam al eens deel aan een eerder seizoen van het programma, maar werd nu gevraagd voor de All Stars-editie. Zanger, acteur en presentator Ferry Doedens twijfelde geen seconde toen de productie rond ‘Expeditie Robinson’ hem contacteerde. Hij vertelt meer over zijn eilandavonturen aan Party.

Dat hij zijn mobieltje een paar weken moest missen, was voor hem eerder een verademing dan een kwelling. “We staan met z’n allen de hele tijd alleen maar aan, waardoor het niet verkeerd is om ook eens even in alle rust tot jezelf te komen”, zegt hij in het interview.

Dit jaar speelde de expeditie zich af op een onbewoond eiland in Zanzibar, in tegenstelling tot zijn eerdere deelname. Die bracht hem toen naar de Filipijnen. Een ander verschil zat hem in de duratie: de All Stars-editie zou ‘slechts’ twintig dagen duren in plaats van de gebruikelijke dertig.

Je wilt natuurlijk zo goed als mogelijk voorbereid zijn op je vertrek naar een plaats waar verder niks is. Bagage is niet toegestaan, dan rest er enkel nog je lichaam om te verzorgen.

“Ik heb, naast trainen in de sportschool, erg veel gegeten voor de afreis. Dat gewicht raak je toch terug kwijt na de eerste tien dagen. Om wat vetreserves op te bouwen deed ik me tegoed aan McDonalds en pizza”, vertelt hij met een glimlach.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl