DPG Media

Evi Hanssen heeft ondertussen al meer dan 2,5 jaar alcohol afgezworen. En de presentatrice onthult in Humo dat ze nog steeds commentaar krijgt als ze niet drinkt…

“We leven in een maatschappij waarin alcohol niet alleen normaal is, maar zelfs wordt aangemoedigd”, vertelt Evi Hanssen in Humo.

“Ouders zullen hun kinderen op hun zestiende niet snel een eerst joint, een grammetje coke of een pil aanbieden. Maar wel een glas alcohol.” En dat is een pijnlijke vaststelling, onthult Evi. En wel om één duidelijke reden…

“Terwijl alcohol een harddrug is, hè. Méér dan wiet of ecstasy”, benadrukt Evi Hanssen in Humo. “Als alcohol vandaag zou worden uitgevonden, dan ben ik er zeker van dat het illegaal zou zijn. Alleen willen wij dat niet horen.”

“Je denkt dat alcohol onschadelijk is, omdat wij ermee opgroeien, omdat onze ouders drinken, onze vrienden drinken en wij drinken. Daarom kan het confronterend zijn om iemand tegen te komen die níét drinkt: als je nuchter op een feestje rondloopt, ben je een spiegel voor degenen die wél straalbezopen zijn”, besluit Evi Hanssen in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl