DPG Media

Het nichtje van haar verloofde lijdt aan anorexia

Evi Hanssen heeft het hart op de juiste plaats. Dat blijkt uit een Instagrampost die de sympathieke tv-presentatrice vandaag online gooide. Daarin steunt ze openlijk de crowdfunding voor Rosie, het nichtje van haar partner Kurt. “Rosie is 18 en worstelt al twee jaar met anorexia”, klinkt het.

Rosie werd reeds twee keer in het ziekenhuis opgenomen, maar helaas zonder effect. Daarom dringt een intensieve therapie in Nederland zich op. De moeder van Rosie organiseert hiervoor een crowdfunding. “Als alleenstaande moeder zijn de medische kosten ondertussen te hoog geworden”, aldus Evi.

Hanssen springt niet alleen in de bres voor haar schoonfamilie. Ze hekelt ook openlijk de aanpak van de regering in het welzijnsbeleid. “Ik ben teleurgesteld dat er zo weinig geïnvesteerd wordt in psychische zorg en preventie bij de jeugd”, klinkt het boos. “Men investeert liever in economische groei.”

Ook in haar kinderjaren werd Evi van heel dichtbij met anorexia geconfronteerd, toen haar beste vriendin met de ziekte te kampen kreeg. Dat ze dit nu opnieuw ziet gebeuren, vindt Evi hartverscheurend. Daarom lanceerde ze dan ook een warme oproep op haar Instagrampagina.

Wie Rosie wil steunen kan terecht op de pagina https://steunactie.be/actie/help-rosie-in-haar-strijd-tegen-anorexia-nervosa/-9845

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl