Foto: VTM

Wat een normale controle had moeten worden, draaide voor Ellemieke Vermolen uit op een tragische gebeurtenis…

Op 2 maart 2017 had de gynaecoloog dramatisch nieuws voor de toenmalige echtgenote van Sergio Herman: “Het spijt me Ellemieke, maar ik zie geen hartslag meer…” klonk het harde verdicht. Ellemieke legt uit hoe ze reageerde…

“Josha was kort daarvoor gestikt in mijn baarmoeder doordat de navelstreng rond zijn nekje was komen te zitten. Het leek alsof er een rolluik dichtging: ik kreeg een black-out”, vertelt Ellemieke Vermolen in De Morgen Magazine over die eerste momenten na het droevige nieuws.

“Ik wist niet meer hoe te reageren. ‘De jongens zijn op kamp, ik kan ze niet ophalen, hoe ga ik dat doen?’, was het enige wat ik nog kon uitbrengen.” Ellemieke beseft nu wat een vreemde gedachte dat was…

“Zoiets stoms gaat er dan door je heen, een praktische moedergedachte”, aldus Ellemieke Vermolen over die eerste momenten nadat ze te horen kreeg dat haar ongeboren kindje Josha gestorven was.

“Ik belde naar een vriendin. Zonder uit te leggen wat er aan het gebeuren was, vroeg ik haar of ze de kinderen van het kamp kon ophalen. Ik had geen idee waar ze naartoe moesten, maar vroeg haar om ze naar mijn schoonmoeder te brengen”, herinnert Ellemieke Vermolen zich in De Morgen Magazine hoe ze het ‘kampprobleem’ oploste.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl