Foto: VTM

Het gemis blijft voelbaar

Midden januari vierde presentatrice en schrijfster Daphne Deckers de 79ste verjaardag van haar moeder Miep, die ze zelf omschrijft als de maker van ’s werelds beste tomatensoep en de yahtzeekoningin van hun familie.

Voor Daphne is haar moeder, die in haar jeugd nooit de kans kreeg om te studeren maar na haar veertigste alsnog een universitair diploma haalde, echt de vrouw naar wie ze opkijkt.

De laatste jaren koestert ze haar moeder ook alsmaar meer. En dat heeft alles te maken met het feit dat ze alleen nog maar haar moeder heeft.

Enkele dagen na de verjaardag van haar moeder herdacht ze immers ook de sterfdag van haar vader Johan die vijf jaar geleden op 77-jarige leeftijd overleed. Iets wat Daphne nog altijd niet helemaal verwerkt heeft omdat dat volgens haar ook nooit echt kan.

Bij belangrijke gebeurtenissen in haar leven en dat van haar gezin wordt Daphnes vader ook nog steeds gemist, al blijft hij zeker ook heel aanwezig: “De urn van mijn vader staat bij mijn moeder thuis met zijn favoriete pet erop en wij praten daar ook gewoon tegen, want je bent pas dood als je bent vergeten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl