Foto: Peter De Smedt

De kans is groot dat Danny de Munk een fles Champagne bovengehaald heeft om zijn gelijk te vieren. Maanden nadat een vrouw klacht tegen hem indiende wegens zedenfeiten, is duidelijk geworden dat er geen reden is om hem te vervolgen. Het onderzoek is vroegtijdig beëindigd omdat er onvoldoende bewijs zou zijn, dat beweert zijn advocaat Royce de Vries.

“Zojuist heeft de zedenpolitie aan advocaten Royce de Vries en Annemiek van Spanje medegedeeld dat het onderzoek naar de aangifte van verkrachting tegen Danny de Munk vroegtijdig is beëindigd wegens onvoldoende bewijs”, lezen we op de Instagrampagina van Danny de Munk.

“De Munk is daarom niet als verdachte aangemerkt en zal niet door de politie worden verhoord of door het Openbaar Ministerie worden vervolgd”, gaan zijn twee advocaten verder. Ook van de zanger komt er een geschreven reactie. “Het is de bevestiging van iets wat ik al wist. Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf. Ik voel daarom geen blijdschap, vooral omdat deze valse beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt”, klinkt het verbitterd.

Het moet gezegd, Danny de Munk heeft vanaf dag 1 zijn onschuld uitgeschreeuwd. “De beschuldigingen in de media heb ik als een groot onrecht ervaren, maar ik wil toch ook mijn dank uitspreken voor de steun die ik de afgelopen periode vanuit het hele land heb ontvangen”.

Toch hoopt de Munk dat de zaak die hij zelf startte tegen de klaagster, wél door zal gaan. De rechtbank doet normaal zien op 1 december in die zaak een uitspraak.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl