Foto: VRT

De Nederlands-Belgische actrice Angela Schijf gaf een interview aan Flair waarbij ze terugblikt op haar carrière tot dusver. De getalenteerde duizendpoot geeft wat meer inzicht in haar leven en hoe ze het tot dusver ervaren heeft.

Zelf beschouwt ze zich als een doodnormaal persoon. Ze heeft geen franjes, praat liever niet over een ‘carrière’ en is erg down-to-earth. Die lijn trekt ze door in haar werk.

Vroeger wou ze in alles wat ze deed ‘zuiver’ zijn. Als er opdrachten binnenkwamen die niet binnen dat kader pasten, zei ze resoluut nee. Schnabbels zijn niet aan haar besteed. Ze leerde toen naar eigen zeggen een erg belangrijke levensles.

“Je kunt plannen en organiseren wat je wilt, maar zo is het leven helemaal niet. Dat gaat alle kanten op, van stille watertjes naar een waterval. Dat is precies wat mij gebeurde op mijn vijftiende. Mijn werk voor tv was een wending van het leven, het overkwam me gewoon”, aldus een eerlijke Angela.

Ze had aanvankelijk een ander pad voor ogen. “Ik had gepland dat ik medicijnen ging studeren, me zou specialiseren en in een ziekenhuis ging werken. Ik had tot mijn 65ste alles al uitgestippeld, maar dat liep duidelijk even anders”, besluit ze met een glimlach.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl