Foto: VRT

Het liefdesverhaal van Angela Schijf en Tom Van Landuyt is er eentje uit een sprookje. Met veel brieven en volharding wist Tom het hart van Angela te veroveren en jaren later zijn ze uitgegroeid tot één van de sterkste koppels uit de Nederlandse en Belgische media.

“Heel romantisch allemaal,  maar als ik nu die brieven terug lees, denk ik: stel je niet zo aan, je kent die jongen niet eens”, lacht ze in story. “Het heeft toen nog 6 maand geduurd voor we een eerste keer zouden afspreken, maar daardoor is de basis wel gelegd voor onze relatie.”

Net zoals in elke goede relatie knettert het wel eens hevig tussen de twee. “Maar die brieven van toen waren zo vol en breed, we kunnen daar altijd op terugvallen. En we doen dat nu nog altijd. Vooral als het eventjes moeilijk is om verbaal met elkaar te communiceren, schrijven we wel nog eens een brief.”

Tom is zonder twijfel Angela’s droomman, maar ze noemt hem ook vooral heel ingewikkeld. “Hij trekt zich het leed van de wereld heel erg aan en hij heeft moeite met spontaniteit en complimentjes geven. Het is iemand met een gebruiksaanwijzing. Maar ja, dat ben ik ook”, lacht Angela.

Ondanks hun fantastische relatie zou Schijf het nu zeker anders aanpakken. Amper drie maanden na hun eerste date was het koppel al verloofd en al heel snel volgde hun eerste dochter. Maar nu kijkt Angela vooral naar de toekomst. “Ik ben me altijd bewust van kleine dingen die eigenlijk heel groot zijn. Zoals dat we een gezin zijn, een huis hebben en eten op tafel hebben. Ik sta daar echt heel vaak bij stil.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl