Foto: William Rutten

Wat ooit begon als een romance achter de schermen van de musical ’42nd Street”, waarin ze een rol had, eindigde in een huwelijkssprookje dat al twintig jaar duurt. Angela Schijf en haar man Tom Van Landuyt zijn beiden gerenommeerde acteurs. Hoe de vonk tussen hen destijds oversloeg, vertelt ze aan Flair.

Tom was zo onder de indruk van de verschijning van Angela, dat hij haar geregeld lange brieven stuurde. Eerst stuurde hij ze naar de theaters waar Angela speelde, daarna naar haar huisadres.

Uiteraard beantwoordde Angela Tom’s brieven. “Dat hebben we over en weer een halfjaar volgehouden. Heel romantisch, maar als ik die brieven nu teruglees, denk ik: stel je niet zo aan, je kent die jongen niet eens”, lacht ze.

De inhoud van die brieven verbaast Angela nog steeds als ze ze tegenwoordig af en toe van onder het stof haalt. “Het is ongelooflijk wat ik aan het papier toevertrouwde. Hele zielenroerselen gooide ik eruit terwijl ik hem nog niet goed in de ogen had gekeken. Ik was al verliefd op zijn woorden voordat ik hem ontmoette”, glundert ze.

Als het soms eens wat minder gaat in hun relatie, grijpt het koppel nog steeds terug naar pen en papier. “Als we om wat voor reden even ver van elkaar zijn of het moeilijk vinden om goed verbaal met elkaar te communiceren, schrijven we nog steeds brieven aan elkaar”, bekent ze lachend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl