Foto: VRT

De Nederlands-Belgische actrice Angela Schijf is bij het grote publiek bekend door haar rol als Eva van Dongen in ‘Flikken Maastricht’. Ze vormt al meer dan twintig jaar een paar met de Belgische acteur Tom Van Landuyt. Zeven jaar geleden verloor ze haar vader aan kanker. Ze gaf een openhartig interview aan Flair over hoe ze omging met dat zware verlies.

“Al van op jonge leeftijd kwam ik geregeld in aanraking met het verlies van een dierbare. Ik heb in mijn leven al best wat mensen verloren”, gaat ze van start.

Daardoor relativeert ze heel vaak de dingen.  Daarover zegt Angela: “Ik denk dan bij mezelf: jeetje jongens, we hebben maar kort de tijd, laten we het leuk hebben samen”.

Toen zeven jaar geleden haar vader overleed aan kanker, ervoer ze dat als een heel helder verdriet. “Als ik op mijn werk zei dat mijn vader kanker had, kon iedereen zich daar wat bij voorstellen. Als ik zei dat ik daardoor verdrietig was, behoefde dat geen verdere uitleg. Iedereen kende dat.”

Ze is zich naar eigen zeggen bewust dat er ook veel verscholen verdriet is. “Bij mijn vader was het verdriet heel helder, maar ik ken ook veel verdriet dat je niet kunt delen, en dat is veel zwaarder. Want dan ben je zó alleen. Denk maar aan psychologische problemen”, licht een geëmotioneerde Angela toe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl