Foto: William Rutten/SBS6

Hélène Hendriks heeft in De Oranjezondag uitgepakt met een stevige primeur. Al bleek die ‘primeur’ achteraf min of meer een grap te zijn en moest ze daarvoor iemand pijnlijk hard aanpakken. Is de presentatrice te ver gegaan in de strijd om de kijker?

Hélène Hendriks heeft een mooi kijkcijferrecord te pakken met haar talkshow De Oranjezondag. Maar daarvoor moest ze wel bijzonder ver gaan. Heeft de presentatrice een grens overschreden?

Al meteen na afloop van het voorafgaande programma ‘Miljoenenjacht’ liep Hélène Hendriks te roepen dat ze zou onthullen wie ‘de echte vader’ van André Hazes junior was. Hélène hoopte met de teaser heel wat kijkers van ‘Miljoenenjacht’ te overtuigen en slaagde warempel in haar opzet. Al ging ze daarvoor wel bijzonder ver. Té ver?

Pas in de slotminuut kwam Hélène Hendriks met dé onthulling aandraven: “Jullie hebben er lang op gewacht, jullie hebben gemeld wat jullie denken en zeggen allemaal John de Wolf.” Waarna een oud fragment gestart van John de Wolf gestart wordt waarin je hem hoort zeggen: “Nou, het was niet helemaal gepland, moet ik zeggen.” En dat was het dan… En toen barstte de kritiek los…

De (bijzonder) flauwe grap werd niet meteen op gejuich onthaald en zelfs bij Vandaag Inside vond Johan Derksen nota bene dat Hélène Hendriks te ver was gegaan. Maar het resultaat was navenant: met 1,189 miljoen kijkers scoorde de presentatrice een kijkcijferrecord voor De Oranjezondag. Al is de teneur bij analisten duidelijk: niet grappig, en bovendien vreselijk ongepast.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl