Foto: Gemmy Woud-Binnendijk /RVD

Prinses Amalia kreeg een heel andere opvoeding dan generatiegenoten als prinses Elisabeth van België en prinses Leonor van Spanje die eenzelfde lot wachten als onze kroonprinses. Wat was het grootste verschil?

“Anders dan haar Europese generatiegenoten Elisabeth in België en Leonor in Spanje werd Amalia op jonge leeftijd nog niet ingezet in het koninklijk huis”, vertelt Annemarie de Kunder, royaltyreporter ‘RTL Boulevard’ in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Ons koningspaar koos voor een andere aanpak…

“Willem-Alexander en Máxima introduceren Amalia rustig en begeleiden haar daarbij”, lezen we in de Belgische pers. Al was niet iedereen het eens met die keuze…

“We riepen dan: waarom doet zij nog niets? Nu ze eraan begonnen is, staat ze er gelijk. Ze is een geboren koningin”, beweert Annemarie de Kunder in Het Laatste Nieuws. Blijken koning Willem-Alexander en koningin Máxima de juiste keuze te hebben gemaakt?

“Willem-Alexander en Máxima introduceren Amalia rustig en begeleiden haar daarbij. Ze laten haar nog niet spreken voor een groot publiek of interviews geven. In Madrid bijvoorbeeld sprak ze een dankwoord uit, maar niet in een microfoon.” De reden is duidelijk…

“Ik denk de gedachte erachter te weten: zij wordt nerveus als ze beseft dat haar woorden kunnen worden uitvergroot. Bij vertrek richtte ze zich ook niet tegen de pers, zodat ze niets fout kon zeggen”, verduidelijkt Annemarie de Kunder in Het Laatste Nieuws dat prinses Amalia nog ervaring dient op te doen met de pers.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.nl